Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвХората трябва да са отговорни към здравето си.

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвХората трябва да са отговорни към здравето си.
Коментари Харесай

Д-р Пенчев за локдауна: Чак на 8-ия, 9-ия ден, ще разберем дали на 11-ия ден ще отворим ресторантите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Хората би трябвало да са виновни към здравето си. Когато трябваше да вървят на профилактични прегледи, те не им обръщаха внимание. Уви, за жалост, комбинацията сред съпътстващо заболяване и ковид, в този момент водят до тази висока смъртност.

Това сподели шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев в " Здравей, България " по Нова Тв.

Дали строгите ограничения трябваше да бъдат въведени по-рано? Вие знаете, че като шеф на столичната Регионална здравна ревизия, ние първи предложихме въвеждането на тези строги ограничения на територията на София-град. След разбор от страна на Националния щаб и срещата при премиера, те станаха от районни национални, само че за какво се стигна до такава степен. Защото, в случай че от началото на годината до предходната седмица 23 000 бяха позитивните случаи в София, от тези 23 000 единствено 11 000 позитивни бяха в първите 15 дни на месец март. Ако умрелите са 390 от началото на годината до момента, единствено за първите 15 дни в София са 100, добави доктор Пенчев. 

Ограничителна мярка се вкарва за избран интервал от време и от нея се чака избран резултат. За страдание, това, което споделих като числа в хода на епидемиологичните изследвания, информацията която имаме, дифузното разпространяване на вируса и натиска върху лечебната система, тази комплексност от фактори ни принудиха да въведем толкоз доста ограничаващи ограничения на територията на цялата страна.

Целта на тези ограничения в идващите 10 дни е да дадат резултатът, който чакаме, да задържим цифрата на позитивните случаи и да ограничим броя на приетите в болница. Дали ще стане за 10 дни, не мога да кажа, само че знаете, че ограничаващите ограничения могат да бъдат отчасти анулирани или отчасти изменени. Чак на 8-ия, 9-ия ден според от случаите с Ковид, ще разберем дали на 11-ия ден ще отворим заведенията за хранене, сподели още доктор Данчо Пенчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР